Силвио Данаилов и „Мис Червена роза“ дадоха старт на Държавното по шах в Плевен

18.04.2016 15:43

18.04.chess1

Стартът на 80-ото държавно индивидуално първенство по шахмат за мъже и 65-о държавно първенство за жени бе даден днес в хотел „Ростов“ в Плевен. Организатори на турнира, който ще продължи до 26 април, са Българска федерация по шахмат със съдействието на ШК „Спартак ХХI“ Плевен.
Участниците бяха приветствани от Николай Велчев – изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат. Той благодари на домакините в лицето на депутата и бизнесмен Васил Антонов, който предоставя хотел „Ростов“ за провеждане на надпреварата за втори пореден път и на Петьо Маринов – председател на СКШ „Спартак Плевен XXI“ и пожела успех на всички състезатели. Символичните първи ходове на срещите бяха направени от президента на Българската федерация по шахмат Силвио Данаилов, вицепрезидента Иван Генов, както и от „Мис Червена роза“ Лаура Маринова.

18.04.chess2
Шампионатите се провеждат в 9 кръга по система всеки срещу всеки. Партиите, с изключение на последния кръг, се играят от 15,00 часа. Последният, девети кръг, ще се проведе на 26 април от 9,00 часа. Ако след завършването на шампионата няма едноличен победител, а двама или повече състезатели имат еднакъв брой точки, за да се определи шампионът за 2016 година (съответно при мъжете или жените), ще се проведе мач между първите двама състезатели в крайното класиране, определени по допълнителните показатели. Двубоят ще започне 30 минути след завършване на последния кръг.
Контролата за игра е по 90 минути на състезател за първите 40 хода плюс 30 минути до края на партията, с добавени по 30 секунди на ход, считано от първия. Състезателите нямат право да предлагат реми преди изиграването на 30 хода от двамата шахматисти.

18.04.chess3

 

18.04.chess4

 

18.04.chess5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: