Четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в Маратона на четенето „Походът на книгите”

13.04.2016 8:30

maraton 1

Учениците от 4 б клас на ОУ „Св. Климент Охридски” Плевен с класен ръководител Хризантема Йорданова са се включили в традиционния Маратон на четенето „Походът на книгите”. Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април и е съвместна инициатива на четвъртокласниците  и Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен, информираха от плевенското училище.

maraton

Децата са участвали в творческа работилница под надслов „Светът на Малкият принц през моите очи”, чели са своите есета на  теми: „Как се ражда едно приятелство”, „Защо същественото е невидимо за очите?”, „Големите истини за Малкият принц”. Беседвали са за приятелството и какви  качествата трябва да  притежават истинските приятели. Показали са изработените проекти за книгата „Малкият принц”.

maraton 2

Четвъртокласниците работят по проекта на eTwinning Съкровищница с мъдрост”. В клуба по четене „Мъдрият бухал” предварително колективно са били прочели книгата, били са си отговорили на въпросите: Какво означава „да опитомиш”?, Защо истински се вижда само със сърцето? „Къде водят всички пътища?, Защо пустинята е хубава” и т. н.

Снимки: ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: