В ОУ „Йордан Йовков” откриха „Играта на трафик-змията“ за Плевен

12.04.2016 18:04

igra 2

В ОУ „Йордан Йовков“ днес се състоя откриването на „Играта на трафик-змията“ за град Плевен. 

Откриването започна с кратка презентация от Анита Хинова, представител на Клуб Урго, който е партньор на проекта за България  и национален координатор по устойчива мобилност. Учениците от класа на Йорданка Петкова ентусиазирано се включиха в забавното обучение по Безопасност на движението по пътищата, проведено от Росица Върбанова.

igra

Събитието уважиха директорът на училището Венцислав Цветков, помощник директора Евгения Иванова, Огнян Пешев от РИО – гр. Плевен и Йонита Иванова – началник отдел „Образование“ към Община Плевен.

sn

Играта е дейност, заложена в Общинския план за устойчива градска мобилност на град Плевен (2015-2025) и цели  провеждане на интерактивно гражданско обучение по мобилност в началните училища.

igra 1

„Играта на трафик-змията“ е кампания, която насърчава децата и техните родители да преосмислят своите навици за мобилност, като предлага алтернативи като ходене пеша, каране на велосипед и използване на обществен транспорт. Кампанията също така цели да прекъсне негативните схващания и да поощри устойчивите начини за придвижване като забавни и здравословни както за околната среда, така и за родителите и децата. Чрез кампанията се подобрява безопасността и качеството на живот в зоната около училище и по пътищата към него, както се и  насърчават дълготрайните устойчиви навици за мобилност. Почти всички страни-членки от ЕС участват в проекта.

Играта печели наградата на Устойчива Енергия – Европа. Наградена е, защото рекламира устойчивата мобилност сред децата по един достъпен и интересен начин.

igra 4

igra 3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: