5 месеца в затвора ще лежи рецидивист от Тръстеник откраднал дървена врата

06.04.2016 11:51

prisada zatvor

Районен съд – Плевен одобри постигнато от Районна прокуратура – Плевен споразумение с което Иван И. от гр. Тръстеник е осъден на наказание 5 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Иван И. се признава за виновен за това, че на 13.03.2016г. в землището на гр. Тръстеник, при условията на опасен рецидив, с лек автомобил отнел чужди движими вещи – дървена врата на стойност 40 лева от владението на Борис Д. без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои.

Досъдебното производство е било образувано след подаден сигнал от свидетел – очевидец, който непосредствено е наблюдавал как подсъдимият е демонтирал вратата, от масивна сграда в землището на гр. Тръстеник. След бързата реакция на служителите на РУП – гр. Долна Митрополия извършителят е бил задържан.

Незабавно е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – гр. Плевен и е образувано бързо производство. Предвид многократните осъждания на Иван И. и трайно утвърдените у него пристъпни навици, той е задържан под стража за срок до 72 часа и е изготвено искане до Районен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Искането е било уважено от страна на Районен съд.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда от датата, на която е одобрено от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: