Учител от Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен получи престижно отличие

06.04.2016 20:19

cacheva

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри тази вечер 45-ата традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България (СМБ). Церемонията се състоя в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие“ в Плевен. Сред официалните гости тази вечер бяха и областният управител Ралица Добрева, кметът на община Плевен Георг Спартански, началникът на РИО-Плевен Албена Тотева.

matematika cacheva

Математиката е предизвикателство и страст, упорит труд, но и математиката е скромност и обективна оценка на собствените възможности. Това го доказват и нашите момичета и момчета, които много често ни радват със световни отлични в международни олимпиади по математика и информатика.”, каза в поздрава си към участниците в конференцията Цецка Цачева. Тя благодари на учителите за труда, които полагат да търсят и откриват нови таланти.

matematika pl

Председателят на Народното събрание, която е и патрон на конференцията, връчи съвместните награди на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и СМБ за учители с най-голям принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката.

diana

Призът за учител по математика бе връчен на Диана Данова, преподавател в Математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен и председател на СМБ-секция Плевен. „Аз съм човек с мечти и с доста голям процент на сбъднатост. Като ученичка мечтаех да стана учител по математика, като студентка мечтаех да стана учител математика в математическа гимназия, като учител замечтах мои ученици да стигнат престижни награди на международни олимпиади. Това, че тази награда ще я получа двукратно не съм си и мечтала, а че ще ми бъде връчена от председателя на Народното събрание – то Господ си е помечтал вместо мен”, каза при получаването на наградата Диана Данова.

shikov

Отличието за учител по информатика получи преподавателят от МГ „Атанас Радев” – Ямбол Руско Шиков.

45-ата традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България ще продължи до 10 април. В програмата й са включени научни съобщения, доклади по покана, юбилейни доклади, дискусии, представяне на европейски образователни проекти, както и квалификационни курсове за учители. В рамките на конференцията ще бъде представена Научна секция на Ученическия институт по математика и информатика, където ученици от цялата страна ще представят резултатите от целогодишната си работа по избрани от тях проекти, както и Тринадесетото национално изложение за литература  по математика, информатика и информационни технологии.

diana danova 1

matematika pl 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: