Служители от 5 държавни институции дадоха старт на акция по почистване на „Кайлъка“

01.04.2016 17:14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 1 април, съвсем не на шега, служителите на пет държавни институции запретнаха ръкави и чистиха парк „Кайлъка”. Инициативата е на Областният управител Ралица Добрева, която успя да обедини около идеята си за чист и приветлив парк своите заместници, директорите и служителите в Областна администрация, ПБЗН, ОД „Земеделие”, Напоителни системи и РИОСВ. Участие в акцията взе и Петя Христова – Стоянова – чл. на областното ръководство на женската организация на ГЕРБ в Плевен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Десетки откликнаха на нашата инициатива и това ме прави истински щастлива. Както вече многократно съм споделяла парк Кайлъка е лична кауза за мен. Поддръжката на парка и грижата за него е моя отговорност като Областен управител и както вече показах няма да допусна той да бъде занемарен. С акцията днес ние поставяме началото на един продължителен процес по възстановяване приветливия облик на парк Кайлъка, наричан неслучайно от плевенчани белият дроб на града.”, каза Областният управител Ралица Добрева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Докато държавните служители чистеха парка срещнаха одобрението и подкрепата на стотиците му посетители днес. Те дадоха градивни предложения и окуражиха усилията на Областния управител Ралица Добрева в грижата й за Кайлъка.
Друга държавна институция ,която от понеделник ежедневно ще дава своя принос към процеса по почистване и косене на тревните площи в Кайлъка, стартирал с акцията от днес, е Затвора в Плевен.
„Нека пазим природното богатство на Плевен с отговорност и мисъл за бъдещето”, призова Областният управител Ралица Добрева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: