Общинска декада на културата и изкуството започва в Тръстеник

01.04.2016 14:17

Dekada

За пети пореден път деца и младежи от община Долна Митрополия и техни гости ще се впуснат в артистични приключения. Отново Народно читалище „Неофит Рилски 1872“ се изпълва с деца, които се включват в дейностите на училището по улично изкуство, майсторски клас по пеене и изобразително изкуство, информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия.

Дейностите на Декадата станаха изключително разпознаваеми, още в първия ден имаше десетки деца, желаещи да се включат, да потънат в магията на танца и музиката.

Ще се реализират широка гама от „ателиета в ателиетата”, за да се запознаят участниците с повече стилове и течения вътре във видовете изкуства.

За пореден път изпълнителите от Рекламна агенция „Неда Арт“ осигуряват незабравими срещи и преживявания с хора, утвърдили се в професионалните си занимания – ателието по танци ще се ръководи от доц. Александра Хонг, преподавател в департамент „Танцово изкуство“ на Националната академия по театрално и филмово изкуство. Заедно с нейните студенти Деница, Ива и Янита показват прелестите на различните стилове танц. „Художниците“ ще имат възможността да работят под ръководството на Лилия Балева, директор на Национална гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ гр. София. Гост на Декадата ще бъде VENZY със своя оригинален стил и репертоар.

На 9 април от 16 часа децата ще покажат наученото пред публика на откритата сцена – концертът ще бъде един интерактивен празник, съчетал в себе си средствата на танца, киното, театъра, музиката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: