Д-р Яким Якимов представи новия си роман „След 7-я ден” в Левски

25.03.2016 11:37

qkimov levski 1

Д-р Яким Якимов представи  своята шеста книга, романа  „След 7-я ден” на 23 март в ресторант „Младост” в град Левски. Романът  участва в първия формат на БНТ „Ръкописът”.

При изключително голям интерес премина срещата на автора с бъдещите читатели, информират от пресцентъра на Община Левски.

Да поздравят д-р Якимов за новото му творческо откровение бяха дошли близки, приятели, колеги, почитатели.

Появата на романа  „След 7-я ден” е провокирана от пророчеството на маите за края на света през 2012 година. Краят винаги идва, но времето, което имаме преди него определя смисъла на човешкия живот. През тази година, високосната, имаме един ден повече да правим добро. Да правим добро, да носим и пренасяме позитивност, призова авторът. Изборът да бъдеш позитивен или злонамерен е съдбоносен.

Библейското сказание за сътворението на света за 7 дни  и  предизвикателството  на  хората,   пренебрегнали Божиите закони в ерата на високите технологии,  да се припознават като център на Вселената се противопоставят. Романът поставя читателя пред много сериозни размисли, споделят тези, които вече са го прочели.

qkimov levski

Д-р Якимов разказа и за участието си в първия формат на БНТ „Ръкописът”, където се среща с талантливи, добронамерени хора, българи живеещи по цял свят, радостен от  присъединяването си  към литературната им общност.

Много благопожелания  и цветя получи автора на премиерата на шестата си книга. Да бъдем добри и правим добро призова Якимов, убеден, че това е отговорът на много от екзистенциалните въпроси, които си поставяме и благодари на всички.

Снимки: пресцентър Община Левски

qkimov levski 2

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: