Ученици от ПГРТО-Плевен с призово класиране на Регионално състезание по професии

18.03.2016 12:41

pgrto 5

Ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен са представили отлично на проведеното в курорт „Албена” Регионално състезание по професии от 11 до 13 март. За това информират от гимназията.

pgrto 4

Участие в състезанието са взели 44 ученици от 17 професионални гимназии и СОУ от ХІ и ХІІ клас обучаващи се по професии от професионалните направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”, от областите Варна, Добрич, Разград, Шумен, Габрово, Ловеч, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище. Те са били оценявани в категориите – „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад барман” и „Най-добър хлебар-сладкар”.

Състезанието се организира от Министерство на образованието и науката (МОН), съвместно с РИО НА МОН Добрич, а домакини са били ПГ по туризъм „П.К.Яворов” гр.Добрич, хотел „Фламинго Гранд” КК „Албена”.

Цялото събитие се е провело в хотел „Фламинго Гранд” КК „Албена”, там са били настанени отборите с ръководители и гости.

Ето и как са се представили учениците на ПГРТО-Плевен:

Борислава Петьова Тодорова, 11в клас  – трето място категория „Най-добър млад хлебар-сладкар” – ръководител Нонка Найденова

Весела Тодорова Тодорова, 11а клас – трето място категория „най-добър млад сервитьор”, подготвена от Силвия Илиева и Поля Маркова

Матилда Валентинова Неева, 12б клас – седмо място категория „ най-добър млад барман”
Мария Ангелова Стефанова, 12в клас -осмо място категория „най-добър млад готвач”

Борислава и Весела продължават подготовката си за участие в Националното състезание по професии, което ще се проведе в Пловдив от 21 до 23 април 2016 г.

Изненадващата награда на състезанието е била, че за класиралите се на първите три места във всяка категория ръководството на „Албена „АД е връчило трудови договори за работа в петзвездния хотел „Фламинго Гранд”. Всички участници са били поканени да работят в комплекс „Албена” през новия туристически сезон.

Снимки: ПГРТО-Плевен

pgrto 2

pgrto 1

pgrto 6

pgrto 3

pgrto

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: