Посочиха Плевен като положителен пример за справяне с гонките

16.03.2016 8:41

16.03.drift

Да се изградят писти, където участниците в уличните гонки да могат да упражняват хобито си без да създават опасност за участниците в движението. Около тази идея се обединиха по-голямата част от участниците в дискусията, организирана от парламентарната комисия по транспорт. На нея участваха представители на законодателните органи, МВР, автомобилните федерации и рейсинг клубове, пише „Дневник“.
Приведен бе и успешният пример на община Плевен, където незаконните гонки са намалели значително след привеждане на мерки узаконяването на състезанията. Според представителя на общината Георги Георгиев само със забрани и глоби нищо няма да се постигне. „В Плевен на 80% решихме проблема с дрифт мероприятията. Сега те се осъществяват на картинг пистата след уведомяване на общината и КАТ. Такъв е методът, на това трябва да концентрираме.“, смята той.
За изграждане на инфраструктура, където да се провеждат състезанията се обяви и модераторът на дискусията и председател на транспортната комисия Настимир Ананиев. Според него е от изключителна важност да се намери начин това хоби да се практикува безопасно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: