И плевенските полицаи излязоха на протест

14.03.2016 18:35

policai protest 1

На събрание на открито излязоха тази вечер пред сградата на ОД на МВР плевенски полицаи. То бе организирано от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

По този начин служителите на реда заявиха своето несъгласие с готвените изменения в Закона за МВР, с които се предвижда намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати и съкращаване на платените годишни отпуски от 30 на 25 дни. Униформените настояват още и за работно облекло, каквото не са получавали от пет години. От полицейския синдикат не одобряват и създаването на агенция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

ivan muskov

„С готвените промени в Закона за МВР се посяга на основни права, основни компенсации, които са основополагащи за системата. Това демотивира служителите и ги кара да работят или по-неангажиращо или да не влагат 100% от усилията си”, коментира Иван Мусков, зам.председател на синдикалната федерация. Той потвърди, че конкретно при униформените служители липсва работно облекло от 5 години и в много от случаите са в невъзможност да са във вид, който да респектира.

policai protest

„Внесеният законопроект не е преминал през широко обществено обсъждане и това не дава никакви гаранции, че след 5 месеца отново няма да се пристъпи към промени в този Закон”, добави още Мусков. По негов коментар от 2006 г. насам щатовете в ОД на МВР-Плевен са намалени с 1/3.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: