Община Червен бряг стартира изпълнението на проект „Обучения и заетост за младите хора”

11.03.2016 7:27

28.12.cherven

На 9 март Община Червен бряг стартира изпълнението на проект „Обучения и заетост за младите хора”. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост. Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Стойността на проекта е 312 480,00 лв., а срокът на изпълнение – 6 месеца Целта на операцията е интеграция на безработни младежи до 29-годишна възраст, включително регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ към Агенцията по заетостта, на пазара на труда чрез заетост при работодатели или посредством осигуряване на обучения и субсидия за продължителна заетост.
По проекта са наети 100 младежи, от които за град Червен бряг 11 младежи в общинска администрация на длъжност „Главни специалисти“, 21 младежи на длъжност „Чистач/хигиенист“. За останалите населени места в общината – 68 младежи на длъжност „Чистач/хигиенист“. Младежите ще бъдат обучавани от наставници (за срок от 3 месеца), които също са част от проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: