Две училища от Плевенско са на полуфинал в конкурса „Училище на бъдещето“

11.03.2016 14:34

11.03.school

Фондация „Америка за България” обяви 45-те полуфиналисти в конкурса „Училище на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес. Общо 270 проектни предложения постъпиха в конкурса на Фондацията. Кандидатури пристигнаха от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв.
В следващия кръг на конкурса продължават училища с изключителни идеи и силни ръководни екипи, като сред тях са и две училища от Плевенска област. Това са СОУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник и ОУ „Д-р Петър Берон“ –– Плевен, които са в категория на финансиране до 50 000 лв.
В началото на месец юни Фондацията ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани. Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: