Излъчиха победителите от Ученическите игри в община Гулянци

10.03.2016 15:58

10.03.gulqnci1

Надпреварите от Ученическите игри в Община Гулянци започнаха с турнир по шахмат. Срещите се проведоха на 23 февруари в СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци между отборите на СОУ „Ас. Златаров” с. Гиген, ОУ „Хр. Ботев” с. Брест и домакините. По регламент отборите бяха разделени в две възрастови групи 5 -7 клас и 8 – 10 клас. Особено добра подготовка в играта показаха двата отбора от Гулянци и те заслужено си извоюваха първо място и в двете възрастови групи. На второ място в турнира по шахмат в първата възрастова група се класира отбора на Брест, трети останаха Гиген.

10.03.gulqnci2
Общинските ученически игри продължиха на 25 февруари с турнир по тенис на маса. Домакин отново бе СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци. В състезанието участваха училищните отбори 5-7 клас и 8 – 10 клас на Гиген, Брест и Гулянци. Най-добри умения в играта при първата възрастова група демонстрираха учениците от отбора на Брест. На второ място в тази възрастова група се класира тимът на СОУ “Хр. Смирненски”, на трето – СОУ “Асен Златаров” с. Гиген. При големите първи стана отборът от Гулянци, следван от Гиген.
Всички участници в спортните надпревари получиха от Община Гулянци флагчета и грамоти. Победителите в дисциплините представят община Гулянци на областните състезания в гр. Плевен. Общинските ученически игри продължават през март с турнир по футбол, в който ще вземат участие СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, СОУ “Асен Златаров” с. Гиген, ОУ “Хр. Ботев” с. Милковица и ОУ “Хр. Ботев” с. Брест.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: