Високо отличие за 13-годишната Ванина Петкова от арт школа „Колорит”

05.03.2016 8:26

vanina nagrada

Тринадесетгодишната Ванина Петкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е получила високо отличие от Петия Национален конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България“, провел се в град Троян. Това съобщава Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на „Колорит”.

Награждаването на победителите в конкурса и откриването на Националната изложба се е провело на връх Трети март в изложбената зала на Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян.

vanina

На Ванина е присъдена Втора награда и участие в Националния пленер в Троян през месец април. Журито не е присъдило първа награда. На друго дете от школата Ерика Лишовска, 14г. е присъдена Почетна грамота и участие в пленера. Още осем възпитаници на „Колорит“ получават Специални грамоти. Това са Виктория Иванова,  Ния Копчева, Милица Славкова, Християния Василева, Вяра Талева, Ани Арсова, Кристина Костадинова и Ив-Кристиян Недков.

Конкурсът се организира от НГПИ „Проф. Венко Колев“ с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Участие според регламента са взели деца на възраст от 10 до 15 години от цялата страна. Наградите на талантливите малки художници са били връчени от директора на НГПИ Илиян Илиев в присъствието на председателя на Общински съвет – Троян и кмета на града.

Снимки: арт школа „Колорит”-Плевен

vanina 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: