Откриха дентален кабинет в село Еница, оборудван с дарение

01.03.2016 13:52

enica kabinet 1

Здравната служба в село Еница, община Кнежа вчера получи дарение – цялостно оборудване за дентален кабинет, предоставено от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, в лицето на Деян Колев и Момчил Баев. Дарението беше направено лично от Негово Превъзходителство д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена. Домакин на церемонията бе Лорита Желязкова, кмет на село Еница, съобщават от пресцентъра на Община Кнежа.

enica kabinet

Кметът  на община Кнежа Илийчо Лачовски приветства дарителите и гостите и благодари за хуманния жест, като отбеляза в своята реч, че: „Благодетелта е качество, присъщо за хора, които не само познават проблемите на обществото, но и правят всичко възможно да повишат качеството на социалния, здравния и културен статут на населението. Несъмнено по този начин Вие подобрявате качеството на живот на жителите тук.” Заедно Негово Превъзходителство д-р Дзуколи прерязаха лентата на новия кабинет, след което Община Кнежа подари плакети за заслуги  на дарителите.

Официални гости на събитието бяха комисар Виторио Савати – зам. ръководител на мисията, Богдан Паташев от Посолство то на Малтийския орден в София , Областн ия у прав ител на Област Плевен – г-жа Ралица Добрева , Председателя на Общински съвет-Кнежа г-жа Катя Герговска, общински съветници , модератори към Център „Амалипе” и местната общност.

Снимки: Община Кнежа

enica

#тагове:

НАЙ-НОВИ: