Кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов: Общината е „на червено“ с 2 млн. лв. само по европроекти

17.02.2016 11:20

17.02.cherven

При встъпването ми в длъжност заварих Община Червен бряг във финансово състояние, което меко казано е нестабилно и това се определя преди всичко от неефективното управление на европроектите от предишното ръководство. Това каза днес кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов в пресклуба на БТА в Плевен на пресконференция, на която отчете стоте дни управление. В срещата с медиите участваха още зам.-кметовете Вергиния Василева и инж. Светослав Георгиев, както и пиарът на Общината Христо Гешов.
Инж. Вълов отбеляза, че Община Червен бряг има задължения от над 2 млн. лева, които са резултат именно от неудачното управление на европейските проекти от администрацията на предишния кмет Павлин Фильовски. През изтеклия мандат са реализирани едва три инфраструктурни проекта, като всички те бяха подготвени от администрацията ми през предходния мандат, два дори бяха защитени, а третият – входиран, сподели кметът на Червен бряг. Той отбеляза, че проектите са за екопътеката в Реселец, който се разследва от Прокуратурата за завишени цени на закупеното оборудване, проектът за защитените жилища, по който Общината вече е осъдена и в най-добрия случай ще трябва да плати 170 000 лева обезщетение на фирмата-главен изпълнител, както и проектът за Водния цикъл, където е наложена ефективна санкция от 1 800 000 лева, които вече са платени с тегленето на кредити.
Кметът не скри, че на фона на създалата се ситуация прави впечатление пълното отсъствие на хората, управлявали Общината в предишния мандат. Те присъстват в публичното пространство, но без да дават изявления или да поемат отговорност, подчерта инж. Вълов. Излиза, че тези хора или не са заинтересовани, или по някаква причина не желаят да комуникират, ако не с нас, поне с обществеността в Червен бряг, каза още той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: