Ученици от НУ „Отец Паисий” – Плевен отново с призови места

16.02.2016 15:48

znam i moga

Петима четвъртокласника от НУ „Отец Паисий“-Плевен ще се явят на областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“, на който училището ще е домакин. Това информираха от училището днес.

Евгени Атанасов, Гергана Георгиева, Карина Господинова, Светослав Пенков и Кристина Апулчева се класираха на общинския кръг с над 75% решени задачи по темата „Загадките на времето“. Тестът съдържаше 12 задачи от всички предметни области, като категорията време беше разгледана в трите й аспекта – метеорологично време, историческо време и часово време. Припомняме, че през миналата учебна година трима четвъртокласници от училището представиха Плевенска област в Четвъртата национална олимпиада „Знам и мога“ в Бургас.

Други седем ученици от НУ „Отец Паисий“ се класираха на математическото състезание, посветено на Апостола на свободата Васил Левски, организирано от Съюза на математиците в България – секция Плевен и ОУ „Васил Левски“ – Плевен. С второ място са Велислав Василев и Лора Георгиева. Трети в класацията са Лъчезар Кирчев, Татяна Македонска, Теодора Василева, Виктор Йотов и Томи Хаджийски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: