С подаръци започнаха практиката си в НУ „Отец Паисий” 25 бъдещи учители

16.02.2016 17:43

studenti nu 1

25 студенти от Педагогическия колеж в Плевен започнаха преддипломна практика и хоспитиране в НУ „Отец Паисий“, информираха днес от училището. Вчера бъдещите педагози бяха посрещнати по стар български обичай с пита и шарена сол и приветствани от директора на училището Иван Вълков, който им каза, че още помни с вълнение своята студентска практика и им пожела успех в тази всеотдайна и измерваща се преди всичко със запаления радостен блясък в детските очи професия.

studenti nu

От директора на Педагогическия колеж, доц. д-р Емил Бузов, младите кандидат-педагози получиха уверението, че е изключително важно  да усвоят екипната работа с по-опитните колеги и че имат възможността да се възползват да черпят вдъхновение за бъдещата си работа от доказани, високо квалифицирани  учители. Студентите получиха и по един символичен подарък – комплект от тетрадка, в която да разработват първите си уроци, по една синя и червена химикалки и ръчно изработена от учениците картичка.

Класните ръководители на три паралелки от втори клас и три паралелки от трети клас поведоха студентите към класните си стаи, а за да им върви в съвместната работа, директорът на НУ „Отец Паисий“, Иван Вълков, плисна менче с вода.

Снимки: НУ „Отец Паисий” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: