Жители на Горни Дъбник: Алтернатива на жп транспорта няма

16.02.2016 13:09

gorni dabnik

Алтернатива на жп транспорта няма, той е най-екологичен, евтин и е бъдещето. Това заявиха днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кметът на Горни Дъбник Николина Горанова и членове на Инициативен комитет от селото, които готвят утре протест в защита на жп гарата. За четвърти път се прави опит жп гарата на Горни Дъбник да бъде закрита. Хората от селото се притесняват, че ако тя бъде преобразувана в спирка ще започне разграбването й, бързи влакове вече няма да спират там и реално местните ще бъдат лишени от удобен и евтин транспорт към Плевен.

От Инициативния комитет обясниха, че ежедневно гарата се ползва от пенсионери, които ходят на лекар до областния град, от ученици и студенти, от работещи. Няма директен автобус до Плевен и пътуващите са принудени да ползват други маршрути, които са обиколни. А за пенсионерите и учащите цената на билета с автобус е двойна.

Другото притеснение на хората в селото е, че ако бъде закрита жп гарата ще се увеличи трафикът на тирове към зърнобазата на Държавен резерв. И сега улиците са разбити, а къщите в съседство напукани заради тежките камиони, оплакаха се днес хората от Горни Дъбник.

По тяхна информация утре трябва да дойде комисия от НК „Железопътна инфраструктура”,за да направи оглед на жп гарата. Затова и местните хора, подкрепени от жители на съседни населени места, ще излязат в 9 часа на мирен протест, за да защитят жп гарата си.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: