Бащата и синът от Червен бряг, обвинени в отвличане и побой, остават в ареста

11.02.2016 14:29

prisada zatvor

Апелативният съд във Велико Търново е потвърдил мерките за неотклонение „задържане под стража”, постановени от Окръжен съд Плевен по отношение на Анатолий Ц. и Мирослав И. от Червен бряг. Определенията на ВТАС са окончателни и не подлежат на обжалване, съобщават от пресцентъра на съдебната инстанция.

Апелативен съд Велико Търново за втори път се произнася по дела, относно мерките за неотклонение на двамата обвиняеми след като на 29 декември 2015 г. им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На основание чл. 65 от НПК обаче обвиняемите са поискали ново разглеждане на мерките, с мотива, че има промяна в здравословното им състояние, което не позволява оставането им в ареста. Както Окръжен съд Плевен като първа инстанция, така и Апелативен съд – Велико Търново като въззивна инстанция отхвърлят тези мотиви като неоснователни.

Ще припомним, че Окръжна прокуратура-Плевен повдигна обвинение срещу бащата и сина от Червен бряг  по чл. 142 ал. 3. т. 3 вр. чл. 142 ал. 2. т. 2 от НК (отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост) и по чл. 129 ал. 1 НК (причиняване на средна телесна повреда).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: