С открит урок и интерактивна игра ПП „Персина“ отбелязва Световния ден на влажните зони днес

02.02.2016 7:27

30.01.persina

С поредица от интересни мероприятия Природен парк „Персина“ ще отбележи Световния ден на влажните зони – 2 февруари, информират оттам. Темата за 2016-а е „Влажните зони за нашето бъдеще : Устойчив поминък“.
Стартът на инициативите в ПП „Персина“ ще бъде даден днес в 10 ч. с открит урок на тема „Влажните зони за нашето бъдеще: Устойчив поминък“, в Посетителския център на ПП „Персина“. От 10.40 ч. ще започне интерактивна игра на отбори „Да се запознаем отблизо с обитателите на влажните зони“. Тя ще се проведе в Посетителския център на ПП „Персина“, в зала „Блато Под водата“. Измежду учениците, участвали в открития урок, ще се изберат 2 отбора от по 4-6 деца, които ще се състезават в следните направления: „Биоразнообразието на влажните зони“ и „Открийте и определете жабата“. В 11.30 часа е предвидено теглене на томбола по случай 14-ия рожден ден на ПП „Персина“.
Проявите ще продължат и в периода от 3 февруари до 2 март с провеждането на открити уроци на тема „Влажните зони за нашето бъдеще : Устойчив поминък“ с деца от подготвителна група на детските градини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: