От Долни Дъбник до Краков и Гливице или как „Еразъм+“ сбъдва мечтите

29.01.2016 9:58

29.01.melisa1

Полският град Гливице бе домакин на шестата поредна среща по програма Еразъм+. В него бяха избрани за участие четирима ученици от СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник. Проектът им „Младежта на Европа се свързва безопасно в Интернет” включва техни връстници от осем европейски страни. Повече за впечатленията от визитата в Полша ни разказа Мелиса Асенова от 12 клас от СОУ „Христо Ботев”. Ето какво сподели тя.
„Пътуването беше едно голямо приключение. Още с тръгването ни от Долни Дъбник бяхме заредени с емоции и добро настроение, които нямахме търпение да предадем на поляците и всички останали. Не усетихме как минаха няколко часа и кацнахме в мразовитата, но много красива Полша. Веднага успяхме да се сприятелим с всички останали участници от проекта.

29.01.melisa2
През следващите четири дни съчетавахме полезното с приятното. Програмата ни беше разнообразена така, че да не се отегчим и почти нямахме свободно време. Свършихме добра работа по дейностите от проекта. Създадохме разнообразни компютърни игри, свързани с безопасния интернет, а също и приложение за мобилен телефон. Наистина благодарим от сърце за гостоприемството и за всички хубави моменти, които ни подариха нашите полски сътрудници.
Разгледахме доста забележителности и разбира се, направихме много снимки в Гливице и Краков. Трябваше да има нещо и за Фейсбук! Архитектурата в тези градове е много впечатляваща- величествени сгради, интересни музеи, някои от които доста модерни и съвременни. Това, което няма да забравим, бе Аушвиц. Имахме възможността да посетим комплекса от концентрационни лагери. Беше ужасяващо! Видяхме зловещите сгради, много снимки, вещите на хората, които са били убити там…

29.01.melisa3
Времето, макар и доста студено и дъждовно, мина много бързо. Последния ден станахме рано да си вземем довиждане с всички нови приятели. Разменихме си адреси, телефони, фейсбук. Тръгнахме си удволетворени от добре свършената работа и с незабравими спомени. Като малка си мечатех да посетя Полша, да видя техния начин на живот.
Е, благодарение на Еразъм+ и нашите ръководители, аз успях да сбъдна една моя детска мечта! Искам да кажа на всички ученици да не се колебаят и да участват в подобни проекти, защото те носят емоции и преживявания, които остават за цял един живот!“.
Мелиса Асенова, 12 клас

29.01.melisa4

 

29.01.melisa5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: