Лауреатски дни „Катя Попова” и Биенале на малките форми сред акцентите в Културния календар за 2016-а

28.01.2016 16:00

kultura kolaj

30-ото издание на Международния музикален фестивал „Катя Попова” ще се проведе през тази година в Плевен. Това става ясно от гласувания днес заедно с Бюджет 2016 на община Плевен Културен календар за настоящата година. Фестивалът е заложен да бъде проведен между септември и ноември месец.

Сред акцентите в календара е и Осмото поред издание на Биенале на малките форми, което се провежда в ХГ „Илия Бешков”. И това лято Плевен ще бъде огласен от звуците на маримба и ударни инструменти, защото отново ще сме домакини на международния фестивал.

През ноември в града ще се проведе и Втори международен китарен фестивал, а деветото издание на Нощ в музея ще се състои отново през май като част от програмата за празника на Плевен.

В Културния календар на Плевен са включени и традиционните чествания, свързани с годишнини и празници, предвидени са и средства за организиране на летни занимания за децата и т.н.

В раздел Три на Календара отново са заложени средства в размер на малко над 55 000 лв. за кандидатстване с проекти на различни организации.

Общата сума, предвидена за дейности в областта на културата през тази година в Плевен са в размер на 235 000 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: