„Наздраве, 2016-а с…” Борис Петков, директор на Инспекция по труда – Плевен

11.01.2016 18:12

В дните около Нова година в поредица от блиц интервюта, обединени под рубриката „Наздраве, 2016-а с…“, „Плевен за Плевен“ ще ви срещне с интересни и популярни хора от Плевенско, мнозина от които разнасят славата на нашия край не само в България, но и по света. С какво ще запомнят изминалата и какво си пожелават през новата година, какво ги вдъхнови и какво разочарова – бъдете с нас и ще разберете!
Ето какво сподели пред „Плевен за Плевен“ директорът на Инспекция по труда – Плевен Борис Петков.

boris petkov it

С какво ще запомните изминалата година в обществен и личен план?

В обществен план изминалата 2015 г. ще запомня с бежанската и мигрантска криза и с безчовечните терористични атентати, а в личен – с поетата отговорност да бъда директор на инспекцията по труда в Плевен.

Събитието, което ви вдъхнови? Събитието, което ви разочарова?

Няма събития които да ме вдъхновяват. Повечето ме разочароват. Натъжават ме проявите на несправедливост, грубост и насилие.

Накъде върви: светът, България, Вие?

След серията от кризи в света, пък и в България, все повече се налага усещането за загуба на посока и способността за смислена реакция и контрол върху ситуацията. Това усещане се задълбочава и ако не се вземат адекватни мерки от политици и институции, последствията от случващото се ще са непредвидими.

Какво, защо и на кого не успяхте да кажете? Направете го сега!

Улисан в ежедневни задачи и грижи, не успявах да казвам всеки ден на своите близки колко много ги обичам. Обичам ви от цялото си сърце! Простете за неволните ми прегрешения.

Какво си пожелавате през 2016 – на себе, на близките, на града Ви?

На себе си и на своите близки пожелавам преди всичко много здраве и много сбъднати мечти. Нека здравето и късметът бъдат наши спътници.

На нашия град пожелавам да възвърне икономическия си просперитет от близкото минало, да се нареди сред първите и ние плевенчани да сме горди, че живеем в него.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: