Канят плевенски ученици за участие в „рицарски” конкурс

08.01.2016 10:56

ricari

Орденът на рицарите-тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат – България организира Националeн ученически литературен конкурс „Рицарска постъпка“. Конкурсът има подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Идеята на конкурса е да провокира учениците от IX до XII клас /включително/ да научат повече за рицарството като философия, постижения на културата и на духа, както и да достигнат до нови знания за историята на Европа и Близкия Изток, свързана с епохата на рицарите и техните славни и изпълнени с чест и достойнство времена, нрави и подвизи.

Конкурсът „Рицарска постъпка“ е специфична форма за насочване и насърчаване на творческото развитие на учениците и провокиране у тях на интерес към вечни нравствени ценности, като човечност, чувство за справедливост и равноправие, честност, вяра в доброто, толерантност и солидарност, взаимопомощ, екипност.

Участието в конкурса е чрез есе, разказ, съчинение или стихове. Крайният срок за изпращане на творбите е 15 март.

Подробности за конкурса можете да намерите на сайта на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен – www.riobg.com, секция Учители – история.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: