Няма затворени пътища на територията на община Червен бряг

06.01.2016 13:11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Към 12.00 часа днес няма затворени пътища на територията на община Червен бряг, съобщават от пресцентъра на местната управа по информация на Щаба по бедствия и аварии към Общината. Това е установено след проверка на място на най-рисковите пътни участъци.

В огледа на състоянието на пътната мрежа са участвали председателят на Общинския съвет инж. Ивайло Иванов и секретарят на Община Червен бряг Николай Недков.

Снегопочистващата техника на фирма „Астон Сервиз“, която поддържа четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, продължава да обработва пътните платна със сол и пясък.

Извършва се и почистване и обработка и на републиканската пътна мрежа под ръководството на инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление – Плевен.

От Общинското ръководството напомнят отново на гражданите, че трябва да почистят тротоарите пред домовете си и да изместят от уличното платно паркираните автомобили.

Към този момент не се налага да се затварят училища и детски градини, съобщава зам.-кметът по образование в общината Виргиния Василева.

С изключение на Професионалната гимназия по земеделие „Александър Стамболийски“ в с. Чомаковци, която е затворена заради повреда в парната инсталация, всички други училища и детски градини на територията на общината работят нормално при зимни условия, макар и с намален брой ученици. Пътищата са проходими и ученическите автобуси пътуват по транспортната схема.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: