„Наздраве 2016-а с…“ Лъчезар Крумов – най-младият общински съветник в България

05.01.2016 8:48

В дните около Нова година в поредица от блиц интервюта, обединени под рубриката „Наздраве, 2016-а с…“, „Плевен за Плевен“ ще ви срещне с интересни и популярни хора от Плевенско, мнозина от които разнасят славата на нашия край не само в България, но и по света. С какво ще запомнят изминалата и какво си пожелават през новата година, какво ги вдъхнови и какво разочарова – бъдете с нас и ще разберете!
Ето какво сподели Лъчезар Крумов – най-младият общински съветник в България от групата на БСП в ОбС – Гулянци.

5.01.lacho
1. С какво ще запомните изминалата година в обществен и личен план?
Изминалата година за мен беше повече от запомняща се, повече от успешна, повече от вълнуваща. В личен план постигнах доста – завърших средното си образование и започнах висше, изградих се с една идея повече като човек, а именно фактът, че успях да спечеля доверието на хората и на 19 години бях избран за най-младия общински съветник в страната. Длъжност, която има за цел да се включи пряко в живота, помагайки за развитието, за бъдещето. Какво по-хубаво от това! В обществен план бих запомнил 2015-а като година на бурен политически живот. Като се започне с цирка на някои политически сили, мине се през местните избори, които бяха опорочени по всякакъв начин и се стигне до международните икономически проекти, които страната ни изпусна като възможност.
2. Събитието, което ви вдъхнови? Събитието, което ви разочарова?
Вдъхновиха ме по-малките, но хубави неща, случили се през 2015-а, а ме разочарова отношението към народа от страна на политическия елит, който буквално се подиграваше с бедността и отчаянието на хората.
3. Накъде върви: светът, България, Вие?
Имам големи съмнения относно това дали планетата ни се развива добре. Недоверчивостта ми идва оттам, че наблюдавам какъв хаос се развива на световната сцена. Въпреки интересите на Великите сили, случващото се е възможно най-лошото нещо, което може да ни сполети. Комбинирано с климатичните промени и глобалното затопляне, наистина не вървим по добър път. Като един оптимист, надявам се, че България ще се развива. Доста години не е обръщано почти никакво внимание на националните интереси, така че пропуските са до безкрай. А аз вървя напред. Установил съм, че връщането назад и говоренето за изминали събития не е начин за постигане на успехи.
4. Какво, защо и на кого не успяхте да кажете? Направете го сега!
Директен човек като мен няма подобни пропуски. Смятам, че за да си твърд и принципен, всичко трябва да се казва, когато му е времето.
5. Какво си пожелавате през 2016 – на себе си, на близките, на града Ви?
Пожелавам най-вече да сме здрави, за да можем да отстояваме трудностите. Да сме щастливи, за да бъде по-красив животът. Да сме едно ниво по-добри, по-искрени, по-отдадени на общия успех. Винаги има какво още да се желае, така че пожеланията ми са безброй! Всеки знае какво иска от живота – нека 2016-а осъществи мечтите ни!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: