„Наздраве, 2016-а с…“ кмета на община Гулянци Лъчезар Яков

03.01.2016 17:19

В дните около Нова година в поредица от блиц интервюта, обединени под рубриката „Наздраве, 2016-а с…“, „Плевен за Плевен“ ще ви срещне с интересни и популярни хора от Плевенско, мнозина от които разнасят славата на нашия край не само в България, но и по света. С какво ще запомнят изминалата и какво си пожелават през новата година, какво ги вдъхнови и какво разочарова – бъдете с нас и ще разберете!
Ето какво сподели кметът на община Гулянци Лъчезар Яков.

lachezar-iakov

С какво ще запомните изминалата година в обществен и личен план?

Ще запомня 2015 година с приключването на вторият ми мандат като кмет на община Гулянци и най-вече с това, че успяхме да доведем до финал трите най-мащабни европейски проекта, по които асфалтирахме близо 30 км. общински пътища и изградихме спортни комплекси и площадки. Тези проекти ни костваха много усилия и нерви, много проблеми съпътстваха реализирането им и за това удовлетворението, че се справихме е голямо.

Събитието, което ви вдъхнови? Събитието, което ви разочарова?

Едно събитие едновременно успя да ме вдъхнови и разочарова през 2015 година и това са местните избори. Вдъхновяващо е доверието, което хората ми засвидетелстваха. Това доверие ме зарежда с нови сили и желание да работя още по-всеотдайно за тях и родното ни място.  В същото време начина, по който се проведоха самите избори са моето голямо разочарование – купени гласове, всякаква липса на толерантност…

Накъде върви: светът, България, Вие?

Светът, България, както и всеки човек вървят напред. Дали посоката е правилна ще каже историята.

Какво, защо и на кого не успяхте да кажете? Направете го сега!

Има хора, които смятах за приятели. На тях искам да кажа, че приятелството е сред най-важните неща в живота, много по-важно от власт, пари, …

Какво си пожелавате през 2016 – на себе, на близките, на града Ви?

На хората от община Гулянци, както и на близките и себе си пожелавам на първо място здраве, повече позитивизъм и увереност в собствените сили и възможности. Мисля, че всички ние можем да положим усилие да бъдем по-добри, за да е по-добра за всички ни новата 2016 година!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: