ЦСРИ за деца с увреждания в Плевен влиза в нова къща от началото на 2016-а

29.12.2015 16:49

csri zala 2

От Нова година в нова къща влиза Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания /ЦСРИДУ/. Това научихме от директора му Габриела Аспарухова. Центърът се намира на ул. „Даскал Димо” 7.

Ремонтът на помещения стана факт благодарение на Община Плевен, която реализира проект за строително-ремонтни дейности по Красива България”, обясни Аспарухова. Обособени са 10 работни помещения и зали за пряка работа с децата.

csri zala 3

Центърът се посещава от над 50 деца на възраст от 3 до 18 години със затруднения в развитието и с увреждания. 15 пък са специалистите, които работят с тях.

Най-голямата ни гордост са двете зали, които успяхме да обособим чрез дарителски кампании, подчерта Габриела Аспарухова. Едната зала е за рехабилитация, а другата е за Монтесори занимания. Те са обзаведени благодарение на Светослав Георгиев и Първият Маратон на приятелството – Плевен, както и на Балканския маратон България – Румъния. Чрез двете благотворителни инициативи са предоставени 10 000 лв. за оборудване на специализираните зали. Подкрепа са оказали и ученици от СОУ „Иван Вазов”, които през 2014 г. са организирали кампания за набиране на средства, както и Нели Димитрова от Виваком – София и сомелиерите, организирали акции за Центъра.

gabi

Дооборудването на Центъра вероятно ще стане възможно чрез проект към фонд „Социална закрила”, тъй като са нужни още маси, столове, стелажи, мебели, за да бъде завършен интериорът.

Реално ЦСРИ-Плевен ще започне да работи в новата си къща от втората седмица на януари.

csri zala

csri zala 4

gabi plakat

#тагове:

НАЙ-НОВИ: