Община Плевен търси средства по проект за оборудването на социален център

16.12.2015 15:08

pleven esen'15

Община Плевен има намерението да кандидатства с проект за оборудването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания, който се намира на първия етаж на вход „В” на блок на ул. „Даскал Димо” 7. Идеята на местната управа за средствата да се кандидатства пред Фонд „Социална закрила”.

Това става ясно от предложението на кмета Георг Спартански, което той внася за дебат на сесията на Общинския съвет на Плевен, насрочена за 21 декември. До момента Община Плевен е изготвила и изпълнила проект за ремонта на помещенията, където е настанен Центърът. Дейностите са били изпълнени по „Красива България” като вложените средства са на стойност 122 431 лв. Остава да се реши въпросът с оборудването и обзавеждането, се посочва в предложението на кмета.

Стойността на оборудването и обзавеждането възлиза на 21 820 лв. От тях Фонд „Социална закрила” може да поеме 90% или 19 638 лв., останалите 10% или 2182 лв. с ДДС остава за сметка на общинския бюджет.

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат „зелена светлина” за кандидатстване с проект пред Фонда и така да се осигурят пари за завършването на социалния център.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: