Общинският съветник от Червен бряг обжалва задържането си под стража

28.12.2015 11:40

prisada

За утре в Апелативния съд във Велико Търново са насрочени дела по жалбите на общинския съветник от Червен бряг Анатолий Иванов и неговия син Мирослав, които с решение на Окръжен съд – Плевен бяха оставени в ареста. Първото дело е с начален час 10 часа, информират от пресцентъра на Темида в старата столица.

На 18 декември Окръжен съд-Плевен като първа инстанция, постанови мерки за неотклонение „задържане под стража” както за Анатолий, така и за Мирослав.

Искането за налагането на мерките е внесено от Окръжна прокуратура – Плевен, във връзка с повдигнатите обвинения на двамата по чл. 142 ал. 3. т. 3 вр. чл. 142 ал. 2. т. 2 от НК (отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост) и по чл. 129 ал. 1 (причиняване на средна телесна повреда).

Делата в Апелативен съд – В.Търново са образувани след подадени жалби срещу определенията на Плевенски окръжен съд, с които са наложени мерките за неотклонение „задържане под стража”.

Както Анатолий, така и Мирослав са изпратили декларации, че не желаят да участват лично в съдебното производство пред ВТАС и че искат то да се проведе в присъствието само на техните защитници.

Делата ще бъдат разгледани последователно, като се следва номера на делото.

Ще припомним, че до двойния арест на бащата и сина се стигна, след като млад мъж разказа пред Нова телевизия, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му.

Ако вината на общинския съветник от ГЕРБ и сина му бъде доказана в съда, те могат да получат затвор от 10 до 20 години или доживотни присъди.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: