Хороскопът на Плевен за 2016-та: Любов със законната половинка, инвестираме в децата си!

24.12.2015 15:43

ka3

Колкото и оптимистично да гледаме в бъдещето, трудно можем да пренебрегнем мисълта за насъщния. И през новата година мнозина плевенчани ще търсят възможности за повишаване на личния и семейния бюджет. Основно перо в разходите ще бъде за храна и облекло.

rim2
Работа – в музеите
И през новата година основни работни места ще генерира шивашката и хранително-вкусовата промишленост. Мнозина ще бъдат ангажирани и в обслужването. Новото е, че през 2016-та Плевен има шанс отново да възвърне позициите си на атрактивна туристическа дестинация, свързана със славното ни историческо минало. Една добре обмислена стратегия в тази посока може да внесе свежи приходи в музеите ни и да им вдъхне нов живот.

disco
Любов – вкъщи
Положителни новини за семейните двойки. Плевенчанинът, с поизръсена кесия – рядко ще се сеща да поглежда встрани. Изневерите през новата година ще бъдат по-скоро изключение, отколкото правило в града ни, спечелил си отдавна славата на „българска столица на любовта“. Родителите ще насочат немалка част от бюджета си за курсове, квалификации, кръжоци и пр. занимания за своите деца. Очевидно пак става актуална старата мъдрост, че най-добре вложените средства са тези, които са дадени за обучение в занаят и практически умения.

op2
Общество: реплики и дуплики
Гражданското общество в града ни ще се събуди. Ще бъде направен опит за пряк диалог с властимащите. Гласът им сега има шанс да бъде чут. Различни граждански организации от региона ще излязат с преки предложения за социални реформи.
На границата между пролетта и лятото може да се появят тенденции, носещи лек етнически привкус. Необходимо е да се избягва пряката конфронтация, а да се върви по пътя на дипломатичния компромис. Никой няма полза от нагнетяване на етническо напрежение.
АДАМО

#тагове:

НАЙ-НОВИ: