Община Долна Митрополия сключи договор по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020

16.12.2015 16:02

16.12.dolna

В София беше подписан тристранен договор между Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“ и Община Долна Митрополия за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год. Това информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия. Договорът е на стойност 58 674,90 лева, отпуснати от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Максималната продължителност за проекта е девет месеца.
Получател на финансовата помощ е Община Долна Митрополия в качеството си на водещ партньор в сформираното през месец август местно партньорство между: община Долна Митрополия, община Долни Дъбник, НЧ „Неофит Рилски – 1987“ гр. Тръстеник, Фондация с общественополезна дейност „РАЗВИТИЕ – НОВ ВЕК“ с. Рибен и „ЗЪРНЕНИ ХРАНИ ДМ“ ЕООД гр. Долна Митрополия.
Финансовата помощ е предоставена за извършване на дейности, които ще допринесат за постигане на целите на подмярката, а именно: подпомагане на процеса по създаване на местни инициативни групи (МИГ) в селски райони; подкрепа за придобиване на умения и създаване на капацитет за функциониране на такива групи на местно ниво; подпомагане на процеса за подготовка на стратегии за местно развитие, финансирани от ЕЗФРСР или от повече от един от Европейските структурни и инвестиционни фондове; насърчаване на включването на местното население в разработването и бъдещото прилагане на стратегиите за местно развитие; подкрепа за информиране на местното население относно възможността за финансиране на стратегиите по повече от един фонд; подкрепа за популяризиране на местната идентичност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: