Ученици от ДФСГ – Плевен участваха в семинар на тема „Образование в САЩ“

17.11.2015 14:59

17.11.fullbright

Във връзка с Международната седмица на образованието вчера ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен присъстваха на презентационен семинар на фондация „Фулбрайт“ на тема „Образование в САЩ“. Програмата “Фулбрайт” се администрира от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ със съдействието на Института за международно образование и други институции. Извън САЩ програмата “Фулбрайт” се осъществява в 50 страни от фулбрайтови комисии.
Учениците бяха запознати с основните програми за кандидат-студенти. Едната от тях е Opportunity Fund – Bulgaria. Тя има за цел да помага на талантливи ученици в 11 клас, които имат високи академични постижения, награди и лидерски изяви, но не разполагат с достатъчно финансови средства, да се подготвят за успешно кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети и започване на обучение в САЩ. Краен срок за подаване на документи онлайн: 25 януари 2016 г.
Учениците се запознаха също с програмата Virtual Аdvising programme, както и стипендиантските програми за ученици: YES (Youth Exchange and Study) – за държавни училища (9 и 10 клас) и ASSIST (American Secondary Schools for International Students and Teachers, Inc.) – за частни училища (ученици в 10 клас).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: