Banda „Del Padre“ с концерт в Плевен днес в рамките на Международния фестивал на китарата

27.11.2015 7:25

14.11.guitar

Популярните музиканти от Banda „Del Padre“ ще изнесат концерт в Плевен. Музикалната проява е в рамките на Международния фестивал на китарата, на който градът ни е домакин от 25 до 30 ноември и ще се проведе тази вечер от 19 ч. в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.
През изминалите пет години Banda „Del Padre“ се утвърди като група с индивидуален стил и непрестанно търсене на различни музикални култури, чийто нов „прочит“ се превръщат в своеобразно пътешествие в света на музиката. Експериментаторският дух на музикантите е основен двигател за колаборирането им с над петдесет гост-артисти от цял свят и утвърждаването им в полето на фюжъна.
Към днешна дата Banda „Del Padre“ може да се похвали с богата сценична биография в различни международни и български фестивали – Празници на изкуствата „Аполония“, международния джаз фестивал „А to Jazz“, Перелик Еко Джаз фестивал „Звукът на тишината“, София Фюжън Фест и др.
Основен тласък на Banda „Del Padre“ за утвърждаването на уникалния им почерк в смесването на фламенко ритми с български фолклорни мотиви дава Нешка Робева, която възлага на групата музикалния аранжимент на спектакъла „Кармен от Факултето“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: