Плевен ще е домакин на Международен фестивал на китарата

17.09.2015 16:00

17.09.guitar

От 25 до 30 ноември Плевен ще е домакин на Международен фестивал на китарата. Организатори на събитието са Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „ЛИК – 1959“. Една от задачите на фестивала е да привлече професионални изпълнители, преподаватели, както и техните ученици от цяла Европа. Ето защо е необходим добър награден фонд, професионално международно жури, добри изпълнители и лектори в майсторски класове, както и перфектна организация и локация на събитието. Със съдействието на нашите партньори от читалище ЛИК, Туристически дом – Плевен, НУИ «Панайот Пипков», Фабрика за китари – Кремона България, издателство Балканота, струни Саварец, Лайънс клуб Плевен вярваме и сме сигурни, че събитието ще бъде перфектно реализирано с благоприятни последствия за развитието на китарното изкуство. Не се съмняваме, че Международният фестивал на китарата ще прерастне в събитиe, което ще се провежда най-малко веднъж на две години, споделят от Сдружение „Изкуството до мен“.
Фестивалът ще включва: конкурс в общо три жанрови категории, разделени в подкатегории за музикални школи и училища. Акцентът ще е върху класическата китара, където ще има и група за професионалисти с голяма награда – професионална лютиерска класическа китара. Това е задължителен фактор за привличане на професионални школи с ученици. В събитието са предвидени 4 фестивални вечери с концерти от професионални изпънители (банда Дел Падре; Георги Василев – България/Швейцария; Зоран Анич – Сърбия; Боян Дойчев – България и др.), както и майсторски класове с преподаватели Нено Мунитич – Хърватия; Ливиу Геургеску – Румъния; Дарко Багески – Македония; Росен Балкански – София; Стела Динкова – Пловдив.
Освен това ще има уъркшопи на различна тематика, както и шоурум за китари и аксесоари, свързани с нуждите на китаристите. Прогнозираната посещаемост е за най-малко 200 участници и повече от 20 преподавателя от България, Хърватска, Швейцария, Унгария, Сърбия, Румъния, Черна Гора, Беларус, Македония и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: