„Берое“ показа респект преди мача със „Спартак“. Шефът им: Плевенчани са хитът на сезона

14.11.2015 8:01

14.11.spartak

„Берое“ е следващият съперник на плевенския „Спартак“ в Националната баскетболна лига. Днес от 18 ч. в зала „Балканстрой“ момчетата на Борислав Генков и Александър Дяковски посрещат заралии в мач от шестия кръг в НБЛ. Във временното класиране плевенчани са трети с 9 точки – четири победи и една загуба, а „Берое“ е на шеста позиция с 8 точки – три победи и две загуби.
„Предстои важен мач и за двата отбора. Срещите в първенството са равностойни и всяка битка е еднакво значима и за двата състава”, коментира пред клубния сайт на „Берое“ наставникът на старозагорци Любомир Минчев. От своя страна, председателят на Управителния съвет на БК „Берое“ Васил Кифев се изказа ласкаво за спартаклии в интервю за сайта, отбелязвайки, че „Спартак“ е хитът на сезона. „Макар и в последния момент, те направиха селекция от много можещи състезатели. Играят изключително силно и резултатно в нападение. Победиха във Варна без Груев, а след това спечелиха безапелационно срещу Левски с целия му блясък от национални състезатели, при това без Величкович“, коментира Кифев.
Въпреки това, шефът на беройци е категоричен, че целта пред неговия тим е само една – победа. Публиката в Плевен е негостоприемна и подкрепя своите с всички сили и средства, но баскетболът е логична игра, посочи още той.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: