Децата в ЦНСТ-Плевен също чакат коледни подаръци! Включени са в операция „Плюшено мече”

13.11.2015 17:29

christmas

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Плевен също стават част от благотворителната инициатива операция „Плюшено мече”. В центъра живеят 12 момчета и момичета, които на първо място имат нужда от зимни ботуши и обувки, без значение от цвета и модела им. Отделно децата трябва да бъдат снабдени с доста допълнителни общи материали.

Подаръците за децата ще се приемат директно в ЦНСТ – Плевен на адрес: ж.к. „Сторгозия“ 103 (част от хотел „Сторгозия”).

В списъка ТУК можете да видите кое дете от кой номер обувки за зимата се нуждае, както и какви допълнителни материали трябват за момчетата и момичетата в Центъра.

Ще припомним, че от Плевен в операция „Плюшено мече” вече бяха включени децата от Дома за медико-социални грижи и дом „Детелина”.

Подаръците трябва да бъдат закупени и предадени най-късно до 11 декември.

Операция „Плюшено Мече“ е доброволческа инициатива, която е стартирала преди 8 години с един дом за деца в неравностойно положение в град Бургас. Това е българската работилници на Дядо Коледа, казват нейните създатели.

Всяка година при началото на инициативата екипът на „Плюшено Мече“ публикува списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа. Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка и така, докато всяко дете има дарител. Всеки дарител купува съответния подарък, подаръците са само нови. Опакова го прилежно и красиво, надписва го и го изпраща или оставя лично в най-близкия пункт за събиране на подаръци преди крайния срок за съответния град/дом.

В уговорена дата доброволци посещават дома и правят Коледа незабравима за десетки деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: