На входа на ТЕЛЕЦ-Плевен ще бъде показана историята на минимално инвазивната хирургия

13.11.2015 14:39

dimitrov

Историята на минимално инвазивната хирургия да бъде представена в специално създадена витрина на входа на Телекомуникационния ендоскопски център при Медицински университет – Плевен е идеята, която смята да реализира доц.д-р Добромир Димитров.

Както вече „Плевен за Плевен” съобщи доц.д-р Димитров е хирург в МБАЛ „Света Марина-Плевен“ и преподавател в Медицински университет. Той е един тримата български лекари, носители на наградата „Млад медик“ за 2015 г.

4.06.telec

 

Доц.д-р Димитров обясни днес на брифинг в пресклуба на БТА, че наградата, която е получил има финансова стойност, която смята да използва именно за създаването на такава тематична витрина. Идеята си е дискутирал с проф.д-р Славчо Томов, ректор на МУ-Плевен и  с проф.д-р Григор Горчев. Във витрината ще има поставен акцент чрез снимки и документи върху световната история на минимално инвазивната хирургия и върху плевенската такава.

Хирургията е колективен спорт, в хирургията индивидуализмът не работи и човек трябва да разчита изключително много на екипната работа”, каза по повод получената награда доц.д-р Димитров. Той благодари на своите учители, които са станали част от живота му в различни етапи на обучението му.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: