Тихомир Иванов: Голямата ми цел е участие на Олимпиадата в Рио

09.11.2015 10:39

9.11.tisho1

За лагер на Белмекен замина плевенският лекоатлет Тихомир Иванов. Там националът ни ще остане 20 дни, като подготовката е насочена основно за олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. „Участие в Рио е голямата цел, която съм си поставил за 2016-а. Също така, се надявам да покрия необходимия норматив и да запиша участие и на Световното първенство през зимата. Засега подготовката ми върви по план и вярвам, че нещата ще се получат“, сподели Тишо, който в събота влезе ролята на съдия по време на третото издание на лекоатлетическата надпревара „Децата на Плевен“.
Иванов не скри, че изтичащата календарна година не е била особено успешна за него. Бях контузен, успях да се възстановя в края на летния сезон, доближих се много близо до максималния си резултат, но не успях да покрия квотата за Олимпиадата, каза той. Талантливият плевенчанин посочи, че въпреки всичко е имал и успешни моменти през 2015-а. Имах възможността да участвам на Европейско първенство, където се класирах седми, което според мен е добро представяне, отбеляза Иванов.
Въпреки че вече се състезава за „Свилоза“ (Свищов), Тихомир сподели, че продължава да тренира в родния Плевен. С треньора ми сменихме клуба, защото, както казах, предстои олимпийска година, а в „Спартак“ (Плевен) не разполагахме с необходимото финансиране, за да проведа нормална подготовка, посочи лекоатлетът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: