Маратонът „1000 Balkan Charity Challenge“ минава днес през Плевен

06.11.2015 7:14

611.marathon4

Плевен отново ще посрещне участниците в благотворителния маратон „1000 Balkan Charity Challenge“. Предизвикателството се провежда за четвърти път и започна на 31 октомври. В Плевен очакваме бегачите да пристигнат днес от Златна Панега. Утре потеглят към Бяла, обл.Русе.

За 11 дни участниците ще изминат 1051 км. през територията на Румъния и България в рамките на уникалната за региона инициатива. Абсолютната разлика във височината на трасето е 3500 метра. Пълният дневен курс е 8 часа и 30 минути, като първите четири дни (160 км. на ден) преминават в каране на велосипед, а следващите седем – в тичане (по 60 км. на ден).

Предизвикателството започна от централата на UniCredit Bank в Букурещ, Румъния, на 31 октомври в 7:30 часа. Там ще бъде и финалът на 10 ноември около 16:00 часа.

Благотворителната инициатива събра над 120 000 евро за трите години, през които се провежда, коментират организаторите. След постигнатия успех, през тази година маратонът си поставя за цел да събере средства за 12 социални проекта – четири от България и осем от Румъния. Участниците насърчават здравословния начин на живот и спорта на открито, както и активното екологично поведение чрез засаждане на уникални дървесни видове по маршрута, по който преминават.

Подкрепените каузи са внимателно подбрани от организаторите и включват социални сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти и подкрепа на хора в неравностойно положение. Дарения може да се правят за българските проекти чрез социалната мрежа Платформата.бг (platformata.bg).

Повече информация за проектите и бегачите можете да намерите на сайта на ултрамаратона www.1000balkan.com.

Снимка: Плевен за Плевен, архив

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: