Кандидат за кмет на с.Петърница обжалва резултата от балотажа

06.11.2015 15:04

izbori11

Поредната жалба в Административен съд – Плевен след проведените местни избори е подадена от кандидат за кмет на село Петърница, община Долни Дъбник. Издигнатият от  Местната коалиция „Работим за община Долни Дъбник” Йонко Данов е подал жалба в Административния съд срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за избран кмет на село Петърница е обявен кандидатът на МК „Заедно за община Долни Дъбник”.

В своята жалба Данов посочва, че според публикувания в интернет протокол на ОИК за спечелилия изборите кандидат са били подадени 368 действителни бюлетини, а за него 358 от двете избирателни секции в селото. Не съм доволен от постановеното решение на ОИК, категоричен е в своята жалба Йонко Данов и заявява, че решението е незаконосъобразно, тъй като при провеждането на втория тур на изборите в село Петърница са били допуснати сериозни нарушения на Изборния кодекс.

„Такива се извършваха както в периода между двата тура и в деня за размисъл, така и в хода на самия изборен ден в работата на самите секционни комисии при отчитането на подадените гласове и определяне резултата от гласуването”, посочва в жалбата си кандидатът за кмет.

В своята жалба Йонко Данов конкретизира за какви нарушения става въпрос и моли Административният съд да направи в присъствието на страните повторна проверка на действителните и на недействителните бюлетини, подадени за втория тур на кметските избори в Петърница. В своята жалба Данов настоява и да бъде спряно изпълнението на решението на ОИК-Д.Дъбник, докато не влезе в сила съдебното решение по настоящия спор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: