Канят плевенски ученици да участват в онлайн състезание по родолюбие

04.11.2015 15:48

dete komp

Плевенски ученици, които обичат историята, географията и се забавляват да учат нови факти, могат да премерят знанията си в онлайн състезанието по родолюбие. То се нарича VIVA Родолюбие и се организира от Институтът по математика и информатика при БАН, Съюзът на математиците в България и известен мобилен оператор.

Състезанието ще се проведе на 8 ноември от 11.00 часа на адрес: http://vivacognita.org/родолюбиеЗа участие е необходимо да се направи регистрация на сайта: vivacognita.org.

VIVA Родолюбие се провежда изцяло онлайн. За да участвате, трябва предварително да имате регостриран профил. 20 минути преди състезанието, регистрацията на нови профили ще бъде спряна. По време на състезанието няма да можете да се регистрирате.

В деня на състезанието всеки регистриран участник ще получи достъп до Работен лист с 20 въпроса, с избираеми отговори. Участникът трябва да посочи/маркира верните, като за това разполага с не повече от 30 минути (след това достъпът до Работния лист се прекъсва и се отчита резултат според маркираните до момента отговори). Този персонален Работен лист ще бъде достъпен за започване на работа само в интервала от 11:00 до 12:00. Без значение кога започнете в този интервал – ще имате на разположение 30 минути.

15 от тези 20 въпроса ще бъдат с един избираем верен отговор. В следващата група въпроси верните отговори може да са повече от един. Очаква се всички верни отговори (и само те!) да бъдат посочени/маркирани.

Въпросите са свързани с историята, географията, културата и се отнасят до факти, с които всеки българин може да се гордее.

Оценката се прави на базата на верни отговори и е максимално 100 точки. Наградите в състезанието са ваучери за закупуване на книги.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: