Между трима и петима председатели на общински съвети очаква да има БСП в Плевенско

03.11.2015 12:58

3.11.bsp

Считам, че резултатите, които БСП постигна в Плевенска област на тези местни избори, са добри, като разбира се не мога да не отбележа, че за някои общини очакванията ни бяха по-големи. Това каза на пресконференция днес депутатът Васил Антонов. Той отбеляза, че от 105 населени места в областта партията има 28 кметове, което прави близо 27%. Също така, Антонов посочи, че БСП има 49 общински съветници в Плевенска област, докато на предишните избори те са били 60.
Васил Антонов се спря и на резултатите в общинските центрове, в които кандидатите на БСП са победили – в Левски, Гулянци, Искър и Долни Дъбник, където партията подкрепи кандидата за кмет Борислав Станимиров. „На първи тур на тези избори всички играеха срещу кандидатите на БСП. Още повече, ние се явихме на местния вот в една изключително трудна обстановка“, сподели народният представител. Той не скри очакванията си, че БСП ще има между 3 и 5 председатели на общински съвети в общините в областта и призова на базата на морала представители на столетницата да бъдат включени активно в управлението.
Антонов не скри разочарованието си от загубените избори в Никопол. При преброяването на бюлетините там явно се видя, че в последните часове в ромската и турската махала имаше група реформатори, която рязко подкрепи кандидата на ГЕРБ, разкри депутатът. От друга страна, случилото се в Гулянци бе образец как не трябва да се правят избори – тотално влизане в домовете на хората вечерта преди изборите, както и натиск в деня на вота, каза още Васил Антонов. Това провеждане на избори рязко отвращава хората и затова трябва да се търсят промени, които да дадат възможност за обективност, каквато в момента липсва, категоричен бе Антонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: