Плевенско участие на 10-та Юбилейна годишна конференция на eTwinning

30.10.2015 9:53

Valova i Gileran

С доклад на тема „Професионалната квалификация на eTwinning екипа в проектните дейности“ доц. д-р Теодора Вълова, зам.-директор на Педагогически колеж – Плевен и национален eTwinning посланик, представи българския опит на най-високия форум – Десетата Юбилейна годишна конференция на eTwinning, провела се от 22 до 25 октомври в столицата на Европа – Брюксел. Доц. Вълова е ръководила и работна сесия, с фокус върху формалната, неформалната и информалната квалификация на учителите. „В рамките на сесията, час и половина участниците от различни европейски страни дискутираха как eTwinning допринася за продължаващата професионална квалификация на педагозите чрез мрежови дейности”, разказа доц.Вълова.

На форума тя е участвала по покана на Националната агенция по Програма „Еразъм+” и на Национално звено за координация по дейност eTwinning, ЦРЧР. Събитието е имало за цел да представи постиженията на най-голямата европейска програма, която поощрява използването на онлайн инструменти и интегрирането им в проектобазираното обучение през последните десет години. Със своята мрежа от над 330 000 учители и повече от два милиона и половина ученици, eTwinning е най-голямата социална и професионална мрежа за учители и надеждна база данни за проекти и партньорства по финансиращата програма – „Еразъм +“, програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт.

Valova i Morovan

В рамките на събитието доц. Вълова се е срещнала с Ан Гилеран, старши педагогически съветник и Клер Морван, координатор в European Schoolnet – Европейската Училищна Мрежа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: