65 първокурсници посрещна днес Педагогическият колеж в Плевен

02.10.2015 12:27

Ped.kolej pleven

65 са приетите първокурсници за учебната 2015/2016 г. в Педагогически колеж – Плевен към великотърновски университет „Св.св.Кирил и Методий“. Те бяха посрещнати днес при тържественото откриване на учебната година в сградата на колежа.

С думи за „Добре дошли!” студентите и преподавателите бяха приветствани от директора на колежа доц.д-р Росица Димкова. Зам. кметът Дамянка Владимирова прочете поздравителен адрес от името на вр.и.д. кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов. „Пожелаваме ви здраве, висок дух, енергия, низ от победи и безброй поводи за самочувствие”, подчерта в поздрава зам.-кметът.

Ped.kolej

„Всички места по държавна поръчка са запълнени като този факт е много радостен, тъй като на фона на кризата във висшето образование в последните години, ние се радваме на голям интерес към специалностите в колежа“, каза пред медиите зам.-директорът доц.д-р Теодора Вълова. Тя подчерта, че засиленият интерес към специалностите в Педагогически колеж – Плевен се дължи и на активната политиката от страна на ръководството му в лицето на директора доц. д-р Росица Димкова.

Педагогическият колеж е получил висока оценка от Националната агенция по акредитация като в резултат на това са отпуснати допълнителни нови 40 бройки, които трябва да се запълнят през следващите 3 години. „Учителите, които ние подготвяме би следвало да са много адаптивни към глобализиращия се свят. И ние се стремим с промяна на учебните планове, с тяхното актуализиране да поставим нашите студенти в дневния ред на непрекъснато променящия се пазар на труда”, подчерта доц.д-р Вълова.

studenti ped.kolej

Специалностите, по които се обучават студентите в Педагогическия колеж в Плевен, са три – Начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика и английски език и Предучилищна педагогика и английски език.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: