Проф. Димитър Стойков: И в следващите 4 години акцент в управленската ми програма ще бъде образованието

01.10.2015 16:13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков присъства на юбилейна научна конференция с международно участие „Общественоздравна политика и практика”. Събитието се състоя в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център на Медицински университет – Плевен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„За мен е чест като преподавател в МУ, като възпитаник на университета днес да мога да ви приветствам по случай 10-годишния юбилей на първия изграден факултет след структурирането на плевенския медицински университет. Тогава доц. Грънчарова създаде един екип, който тръгна по нелекия път да създаде, презентира и развива един успешен факултет. Всяка година висшето медицинско образование в Плевен получава изключително висока оценка, давана от най-безкомпромисния фактор – кандидатстудентския интерес. Младежи от цял свят избират Плевен и Медицинския университет, за да получат качествено и модерно образование, даващо им шанс за изграждането на успешна кариера. За това допринася и фактът, че градът ни е истински център на медицинските услуги в Северна България от една страна и признат в цяла Европа и света ендоскопски център”, каза проф. Димитър Стойков в приветственото си слово по повод юбилея. Той се ангажира и в следващия си мандат да поставя акцент отново върху образованието, както това се случваше и до днес. Това специално внимание към стимулиране развитието на висшето образование получи своето физическо измерение с изграждане на поредния успешен факултет на МУ – факултетът по фармация.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Конференцията е посветена на десетата годишнина от създаването на Факултет „Обществено здраве”. Неин почетен председател е ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов. В продължение на три дни ще бъдат представени доклади и постери на учени от Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Русия, както и от медицинските университети и болнични заведения в страната.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: