8 години затвор за убиеца от Николаево

25.09.2015 17:09

12.01.prisada

8 години затвор е наложеното от Окръжен съд – Плевен наказание на убиеца от село Николаево. Магистратите са признали за виновен днес Л.А., че на 17 декемерви в селото като непълнолетен, навършил 16-годишна възраст, но можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, задигнал от дома на Д. Х. различни вещи – три пакета от по 100 гр. мляно  кафе, чанта от плат, обикновени вафли, чифт мъжки чорапи, катинар с ключ, мобилен апарат, СИМ карта, сумата от 4 лв. на монети, кухненски нож или всичко на обща стойност 46,44 лв., с намерение противозаконно да ги присвои. Грабежът е придружен с убийството на мъжа.

Съдът е определил първоначално наказанието лишаване от свобода да е 12 години при първоначален строг режим в затвор. На основание чл.58а ал.1 от НК, съдът е намалил така определеното наказание с една трета и е осъдил подсъдимия Л.А. да изтърпи наказание от 8 години затвор.

Приспада се и времето, в което Л.А. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 17 март 2015 г. до датата на постановяване на присъдата.

Привежда в изпълнение на основание чл.69 вр. чл.68 ал.1 от НК наказанието, наложено по отношение на подсъдимия Л.А. по дело в Районен съд – Плевен в размер на 6 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи прери първоначлен режим в затвор.

Подсъдимият трябва да заплати направените по делото разноски.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: