Поредните пияни и без книжки шофьори засечени из пътищата в Плевенска област

23.09.2015 16:08

20.08.dreger

Поредните пияни или без книжки шофьори са били засечени из пътищата на Плевенска област, предимно в почивните дни.

На 18 септемри в РУМВР – Левски е започнато бързо полицейско производство срещу 42-годишен от град Славяново, който предишната вечер в 23.04 часа в село Обнова бил спипан да кара почерпен мотоциклет „Ява”. Проба с техническо средство е показала, че мъжът е бил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда – 1.99 промила, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

В същото нарушение е засечен и 34-годишен от село Долни Луковит, добавят от полицията в Плевен. На 20 септември в 2:09 часа в хода на специализирана операция на улица “Софроний Врачански“ в Кнежа е спран лек автомобил „Фолксваген Голф“ и проверка на 34-годишния с „Дрегер“ е показала 1.62 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор.

Същия ден е започнато незабавно производство срещу 35-годишен от село Бъркач. Около 1:30 часа в село Садовец той бил засечен да управлява „БМВ“ с 1.65 промила алкохолна концентрация.

На 21 септември в 13,53 часа на пътя край на село Горни Дъбник в посока село Писарово, служителите при РУ Долни Дъбник спрели за проверка мотопед „Ямаха“, без регистрационен номер, управляван от 56-годишен от село Писарово. Техническо средство „Алкотест Дрегер“ показал, че водачът има 1.57 промила алкохолна концентрация.

На 20 септември в РУ МВР Долни Дъбник е започнато незабавно производство срещу 49-годишен от село Писарово. Предишния ден около 18.10 часа в село Садовец при проверка се оказало, че шофира без книжка, която му била отнета.

В същото нарушение е засечен и неправоспособният 38-годишен от село Рупци. На 21 септември в 12:40 часа на улица „Хан Крум“ в село Садовец е управлявал „БМВ“ без шофьорска книжка, отнета му с наказателно постановление, влязло в сила на 17 октомври миналата година. Образувано е назабавно производство.

За всяко едно от нарушенията на пътя са сезирани прокурори. Работата се продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: